onsdag 7. august 2013

Ripssyltetøy

Har fått ei skikkeleg husmorbyga i dag, så her kjem oppskrift nr. 2 for dagen. Denne oppskrifta fant eg på bloggen Kjøkkenkroken før i veka. Og det passa heilt perfekt, sidan eg har lurt på kva eg skal gjera me all ripsen som begynnar å bli moden i hagen. Ripssyltetøy er noko eg aldri har høyrt om før, så då måtte eg jo sjøvlsagt berre prøva.
Til ca 500 g syltetøy treng du:

  • 5 dl vaska og renska rips
  • 1/2 dl vatn
  • 250 g sukker
Kok opp vatn og sukker. Skru så ned varmen og ha i ripsen. La det koka på svak varme i ca 20 minuttar. Bæra skal bli litt mørkare i fargen. Mos gjerne ripsen med ein potetmosar eller liknande hvis du vil ha mindre klumpar i syltetøyet ditt. Når det er ferdig å koka har du syltetøyet rett på glas. Skru på lokk og la det avkjøla. Konsistensen vil bli tjukkare når den er heilt avkjølt, så ikkje blir bekymra om den ser noko tynn ut når du har den på glas.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...